top of page
Vyhledat

Závod #6 - tisková zpráva

Velké finále v Brně je za dveřmi, ale dříve, než vpustíme do arény bojovníky naposledy, pojďme si shrnout výsledky předposledního závodu s dějstvím v lokalitě Moravského krasu.


Startovní listina byla tradičně dobře zaplněna a my tak mohli na startu přivítat celkem padesát dva posádek odhodlaných vstříc nástrahám připravených tratí. Tyto nástrahy zvládlo nakonec pouze dvacítka těch nejudatnější a zde je jejich pořadí v jednotlivých třídách.


Ve třídě RC1 se na startu objevilo devět posádek a do cíle dorazily pouze čtyři z nich. Nejrychlejším se s poměrně solidním náskokem přes čtyřicet vteřin stal Tomáš John. Druhé místo obsadil David Sovják a na třetí místo dosáhl Karel Schamberger st. Ten však v cíli na druhého Davida ztrácel více než tři a půl minuty.


Jak už bylo několikrát řečeno, třída RC2 v současností zažívá, dá se říct, zlatý věk. Na startu jsme zaregistrovali v této třídě dvacet jedna posádek, což je velice slušné obsazení a také velmi dobrá konkurence. Nejlépe si vedl Karel Sojka, který si na druhého v pořadí Lukáše Černého přivezl do cíle náskok dvaceti pěti vteřin. O dalších dvacet pět vteřin více měl v celkovém součtu třetí Michal Lapčík. Pro úplnost statistiky se ještě sluší dodat, že do cíle dorazilo devět posádek.


Třída RC3, to znamená výkonné vozy s poháněnou přední nápravou a v nich čtveřice udatných pilotů a navigátorů na startu. Do cíle bylo souzeno dorazit dvěma z těchto posádek, přičemž nejlépe si počínal Jakub Šnajdr, který s náskokem necelých dvou a půl minuty zvítězil před Vlastou Válkem.


Sice méně početná, ale o to tvrdší konkurence vládne ve třídě RC4. Zde jsme na startu zaznamenali šest posádek. V cíli jsme se pak shledali pouze se dvěma z nich. Nejlépe si počínal Marek Nesvadba, který tak s pohodlným náskokem téměř pěti minut zvítězil před Lubomírem Malenovským.


Ve třídě RC5 jsme na startu přivítali Petra Opletala, ten však bohužel cílovou vlajku nespatřil.


Velmi překvapivý výsledek přinesla třída WRC. Na start se postavily celkem čtyři posádky, žádná z nich však nespatřila cíl. To znamená, tentokrát tato třída bez klasifikace.


Tradičně tisková zpráva končí třídou historických vozidel a ani dnes tomu není jinak. Z celkem sedmi zaregistrovaných posádek, které odstartovaly do soutěže jsme v cíli mohli pogratulovat třem z nich. Nejrychlejší byl Martin Zajíc před druhým Danielem Šimkem a třetím Petrem Sielilo.


Všem gratulujeme a srdečně vás zveme k poslednímu pohárovému klání, které se stejně jako v prvním ročníku uskutečním v prostředí našeho hlavního města Brna.


Tým JMPR

bottom of page